Συνταγές

Γεύματα που σίγουρα θα φέρουν όλη την οικογένεια στο τραπέζι.

 

 

Σώς μέλι με μουστάρδα

  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή (προτιμήστε απαλές και όχι έντονης γεύσης μουστάρδες)
  • 1,5 κ.σ. μέλι (προτιμήστε λεπτόρευστο και όχι παχύρευστο μέλι)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γλ. στυμένο χυμό λεμονιού
  • Προαιρετικά, προσθέστε μερικές σταγόνες κέτσαπ και λίγο αλατοπίπερο...
 Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπωλ και βάλτε την στο ψυγείο για να δέσει. (Αν βιάζεστε, βάλτε την στην κατάψυξη για μερικά λεπτά, για γρηγορότερα αποτελέσματα...)Η ανωτέρω αναλογία αντιστοιχεί για περίπου 2 μερίδες φαγητού. Φυσικά αν κάποιος διαπιστώσει ότι δεν του αρκεί σαν ποσότητα, δεν έχει παρά να φτιάξει διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα...

 

Κρύο ρόφημα με μπανάνες και μέλι

Θα χρειαστούμε (για 2 ποτήρια):
450 ml φρέσκο γάλα
2 μεγάλες μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1 κουταλιά σούπας μέλι
μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
παγάκια για το σερβίρισμα
Στην πράξη:
Η παρασκευή απλούστατη!!!
Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τις μπανάνες, το γάλα και το μέλι, και τα χτυπάμε, μέχρι να λιώσουν καλά οι μπανάνες.
Αδειάζουμε το μείγμα αυτό σε 2 ποτήρια.
Προσθέτουμε παγάκια και πασπαλίζουμε με κανελίτσα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το δροσερό και υγιεινό μας ρόφημα.

 

Βραχιόλια ανανά με μέλι

  • 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 5 κ.σ. ρευστό μέλι
  • 1/2 ποτήρι νερό
         

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα τηγάνι αραιώστε το μέλι μέσα στο νερό και ζεστάνετε το σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι που να κοχλάσει.
  2. Ανοίξτε την κονσέρβα του ανανά και στραγγίξτε τις φέτες. Μετά τοποθετήστε τις μεσα στο τηγάνι.
  3. Πασπαλίστε τις με κανέλα και αφήστε τις να ροδίσουν ελαφρά για 10 λεπτά.
  4. Μόλις οι ροδέλες κρυσταλλώσουν μέσα στο μέλι, αδειάστε τις σε ένα όμορφο πιάτο.